Nyheter-Microsoft-teams

Nyheter och lite fakta om Teams

Här kommer en kort översikt över sommarens nyheter i Microsoft Teams. Många organisationer som använder O365 använder Teams för samverkan och samarbete. I det här inlägget beskriver vi några uppdateringar som rullas eller redan har rullats ut under sommaren.

Gruppchatten

Gruppchattens storlek i Microsoft Teams har ökat från 50 till 100 medlemmar. En nyhet som innebär en ganska rejäl ökning i antalet personer som kan inkluderas i en gruppchatt. Tänk dock på att aktiviteter som gruppvideo, delning av skärm och samtal fortfarande är begränsade till grupper med max 20 deltagare.

Har du koll på att om en person lämnar eller tas bort från en chatt kan de fortsatt se tidigare chatt-historik? De kan däremot inte skicka eller se nya meddelanden och inte heller reagera på de meddelanden som syns i historiken.

Reaktioner

En annan av sommarens nyheter i Teams är att det finns flera reaktioner att välja av. Nu är det inte bara med tummen upp  utan du kan nu välja på fler alternativ för att ge snabb feedback på ett inlägg.

Bild som visar symboler för reaktion i teams

Hovra över meddelandet och välj den reaktion som du vill använda.

Zooma för att se bättre

En annan ny funktion som dyker upp i Teams är möjligheten att zooma i ett möte. Det händer ju att man har svårt att se allt i en presentation i ett möte eller i en video. Nu kan du zooma in för att se bättre. För att zooma in använder du CTRL + och med CTRL – zoomar du ut igen. Ett annat sätt att zooma är att  hålla ned Ctrl och rulla med musen.

Kortkommandon i Teams

Gillar du att använda kortkommandon? Vet du att du kan söka kortkommandon i Teams.  Tryck på CTRL + E  och du har ett sökfält. Skriv följande i sökfältet /Kortkommandon och tryck på RETUR, nu visas en lista över tillgängliga kortkommandon.

Sörutan för kortkommandon i Teams

Vill du se kortkommandon för alla plattformar så finns det även en Microsoft supportsida att gå till.

Meddelanden i Teams

Nu under sommaren hittar vi även denna nyhet som går att använda i Teams. Har du något viktigt du vill dela med ditt team? Nu finns det  förbättrade möjligheter att synliggöra genom att skapa ett meddelande i en kanal. Meddelandet kan du synliggöra med lite olika alternativ som färgglada rubriker, bakgrunder etc. Börja som när du skapar en konversation men när du klickat på ”A med pennan” ikonen välj meddelande istället för konversation i övre delen av fältet.
Se även bild här nedan.

bild som visar hur man skapar meddelande i Teams

Vill du lära mer så besök Microsofts supportsida om meddelanden här. 

Schemalägg möte i Teams från valfri enhet

Med hjälp av det nya Outlook-tillägget kan du nu boka och schemalägga ett Teams-möte från valfri PC-,  Mac-, Android- eller iOS-enhet. Nytt är också att det nu finns bättre stöd att  använda videomöten i Teams webbapp i Chrome.

Ikon för att skapa Teamsmöten från kalendern

När du schemalägger och skapar möte kan du bestämma om personer som ringer in ska vänta i möteslobbyn eller anslutas till mötet direkt. Gå till mötesalternativ längst ned i din inbjudan till Teams-mötet och gör den inställning du önskar.

Vill du och dina medarbetare ha hjälp med Microsoft Teams eller övriga delar av O365? Tveka inte att höra av dig för rådgivning, support eller utbildning.

Publicerat av:

Anette Stjärnkvist Lönnberg

Vice VD, Sälj- & marknadsansvarig anette.lonnberg@smartsmiling.se +46(0) 702-580 770

Anette jobbar som konsult och rådgivare i den digitala arbetsplatsen. Anette jobbar med olika typer av uppdrag och kunder och trivs bäst när hon kan lösa kunders problem och utmaningar.