Barilla Nothern Europe optimerar sitt intranät i Office 365

Barilla använder sig av Smiling Workplaces produkter och tjänster inom den digitala arbetsplatsen för att få ut bästa effekt av sitt intranät i Office 365.

Barilla grundades 1877 i Italien. Idag är företaget rankat som ett av de ledande Italienska matföretagen. Barilla är världsledande inom pastatillverkning, ledande inom: pastasås i Europa, bageriprodukter i Italien och knäckebröd i Skandinavien.

Målsättning och syfte

Barilla hade redan kommit igång med ett intranät i Office 365, men kände att det var dags för ett nästa steg. De ville ha rådgivning och hjälp med att optimera sitt intranät och vände sig då till oss på Smiling Workplaces. Målsättning och syfte var att skapa ett än mer uppdaterat och mer tillgängligt intranät för alla Barillas medarbetare. De ville också hjälpa sina användare att på ett bättre sätt kunna dra nytta av det stöd intranätet kan ge.

Lösning

Efter inledande möten och analys av befintligt intranät tog vi på Smiling Workplaces fram ett förslag. Förslaget var att göra en redesign av struktur och utseende av befintligt intranät. Vi satte upp det nya parallellt med det befintliga, för att på ett enkelt sätt kunna flytta över den information de ville ta med sig. Lösningen har vi baserat på Smiling Workplaces paketering: Intranät 360.

Startsida och nyheter

Som första steg gjorde vi en Barilla-anpassad design och satte upp en ny typ av startsida. En uppdaterad startsida för hela intranätet med innehåll riktat till alla. Men också lokala ingångar för de olika orterna där man har sitt anpassade innehåll. Till exempel så innehåller nyhetsfunktionen för Barilla både globala- som lokala nyheter.

På Jobbet

Genom att implementera modulen På jobbet fick vi en överskådligare struktur på informationen. Barilla har en På jobbet med lokala som globala objekt. Det betyder att man dels har information som gäller alla när man öppnar På Jobbet, men att man också har lokala inslag utefter tillhörighet och vart man jobbar. Allt visas på ett enhetligt sätt och är enkelt att söka och hålla uppdaterat.

Användarvänligt

Vi valde med Intranät 360 att gå över från dåvarande intranäts Classic utseende till Modern Pages vilket ger många fördelar och förbättringar i användargränssnittet. Omarbetad struktur, förenklad navigering och ett modernt sätt att bygga upp innehåll och sidor ger en trevlig användarupplevelse.  Modern Pages och Intranät 360 och dess moduler gör också intranätet enklare att hålla uppdaterat. Barilla valde också att genomföra utbildningar för sina användare.

Resultat

Ett uppdaterat och modernt intranät i Office 365 baserat på SharePoint Online och Modern Pages. Tydlig struktur och gruppering av information gör det lätt för respektive medarbetare att hitta sitt innehåll. Intranätet ger utrymme både för den lokala- som den globala informationen på ett naturligt sätt. Tillgängligt, överskådligt och sökbart.

intranät office 365 - Barilla logotyp

Kontakta oss

Hör av dig till oss med dina funderingar om intranät på SharePoint och Office365. Vi hjälper dig att ta fram den bästa lämpade lösningen för din digitala arbetsplats.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.