Globalt SharePoint intranät

Vi har tagit fram ett SharePoint intranät åt SSC (Swedish Space Corporation), som är en ledande global leverantör av avancerade rymdtjänster med mer än femtio års erfarenhet. Sedan SSC:s start av sin banbrytande vetenskapliga raketlanseringar i norra Sverige, har de vuxit till en berömd fullservice leverantör av toppmodern rymdteknik. De levererar satellit- och lanseringstjänster till kommersiella och institutionella kunder över hela världen.

SharePoint intranät

Målsättning och syfte

Vårt samarbete med SSC är ett långsiktigt partnerskap i en spännande digitaliseringsresa genom Microsoft SharePoint-teknik. Inom det partnerskapet har vi skapat ett stöd på en global nivå åt medarbetarna i deras vardag; nämligen ett SharePoint intranät.

Vår strategi har varit att förbättra kommunikationen och samarbetet inom SSC:s globala organisation. Och vår målsättning har varit att bidra till ett starkare internt varumärke och en ökad produktivitet i deras dagliga arbete.

Process och slutgiltig lösning

Det inledande arbetet bestod av analys och strategiarbete, där målet var att identifiera de behov som fanns i organisationen med fokus på slutanvändaren. Det resulterade i ett SharePoint intranät som lösning och plattform. Plattformen har vi försett med en modern funktionalitet som stödjer medarbetarens vardag och skapar förutsättningar för en ökad produktivitet.

Höga kav på funktionalitet

Som SharePoint intranät stödjer lösningen medarbetarna i vardagen med flertalet funktioner, som exempel:

 • nyhetsflöde
 • stöd för rutiner och processer
 • stöd för samarbete
 • språkhantering
 • hitta medarbetare
 • andra sociala funktioner.

Eftersom SSC hanterar hundratusentals dokument har deras SharePoint intranät även avancerad funktionalitet vad gäller dokumenthantering. Den lösningen bygger på standardfunktionalitet i SharePoint, som gör det möjligt för SSC att nyttja tekniken på ett maximalt och flexibelt sätt.

Tätt samarbete kring flertalet projekt

Smiling Workplaces har utöver ett SharePoint intranät levererat flertalet andra projekt tillsammans med Swedish Space Corporationen. Nyckelkompetenser kring SharePoint är:

 • SharePoint utvecklare
 • SharePoint design
 • Test
 • Projektledning
 • Verksamhetsutveckling
 • Förändringsledning.

Förvaltningstjänsten Care

Förvaltningen av SharePoint-intranätet sker genom det koncept som vi på Smiling Workplaces kallar för Care. Det konceptet innebär att vi genom ständig förvaltning och förädling ser till att ett SharePoint intranät levererar värde för din verksamhet. När det gäller SSC:s intranät arbetar vårt ansvariga kundteam tätt tillsammans med Swedish Space Corporation. Dessutom utför de arbetet utifrån förvaltningsforum, SharePoint-utveckling och support med SLA-nivåer.

sharepoint intranät - ssc logotyp

Kontakta oss

Hör av dig till oss med dina funderingar eller frågor. Vi hjälper dig att ta fram den bästa lämpade lösningen för din digitala arbetsplats.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.