AI förbättrar ditt Teamsmöte

Microsoft jobbar löpande med att optimera och ständigt förbättra sina tjänster. Så även med Teams. Här använder nu Microsoft AI för att göra  Teams och dina mötesupplevelser än bättre.

Vad gör då AI i Teams?

Några nya Teams-funktioner med hjälp av AI är reducering av eko, anpassning av ljud i knepiga akustiska miljöer, förbättring som gör att man bättre kan tala och höra samtidigt utan att det blir knackigt. Man gör också ytterligare förbättringar i form av än mer  utökad bakgrundsbrusdämpning.

AI i Teams

  • Förbättrad kvalitén på röst. Ekot som uppstår när man har högtalare och mikrofon för nära varandra klarar nu Teams av att filtrera bort. Man har nu även en funktion som kan förbättra ljudet när man är i ett rum där ljudet studsar.
  • Förmågan att ta bort oönskade bakgrundsljud i Teamsmötet har nu ytterligare förbättrats. Jag satt i Teamsmöte med mitt headset i en bil höromdagen och ingen kunde höra ljud från bilfärden. Så redan nu är det en bra funktion som kommer att bli än bättre!
  • Bild/video får förbättringar i form av ljussättning och anpassning/optimering efter typ av innehåll som delas. det här ska bli jättespännande att se och följa.

Sedan vi började använda Teams har så mycket smarta funktioner tillkommit, tjänsten och dess prestanda har ständigt förbättrats.

När Microsoft Teams först lanserades var många osäkra på tillförlitligheten. Det har ändrats! I januari 2022 hade  Microsoft Teams över 270 miljoner aktiva månatliga användare.

Vill du ha hjälp med hur du och din organisation kan nyttja och underhålla Teams och alla dess funktioner på bästa sätt?  Tveka inte att höra av dig till oss. De saker vi får många frågor kring är t ex

  • När använda Teams och när använda SharePoint
  • Livscykelhantering på Teams och dess innehåll
  • Hur en Teamsstruktur ska se ut
  • Kanal eller ett nytt Teams- när väljer jag vad
  • Hur arkivera eller ta bort
  • Hur håller man Teams sökbart och översiktligt

Till Teams finns det många bra appar och funktioner och vi brukar kombinera Teams och SharePoint i våra digitala arbetsplatser. Att man sedan kan piffa till allt ytterligare med AI och Powerplattformen gör ju inte saken sämre.

 

 

 

Publicerat av:

Anette Stjärnkvist Lönnberg

anette.lonnberg@anytrust.se +46(0) 702-580 770

Anette jobbar som konsult och rådgivare i den digitala arbetsplatsen. Anette jobbar med olika typer av uppdrag och kunder och trivs bäst när hon kan lösa kunders problem och utmaningar. På fritiden är det djur, musik och motorsport som är stora intressen.