Använd mallar i SharePoint

Du har olika möjligheter att använda och skapa mallar i SharePoint. Är du nöjd med hur du byggt upp en sida och vill kunna återanvända layouten? Spara din SharePoint-sida som en mall. Har du fått till en bra set-up på en webbplatssida  eller på en nyhetsartikel då kan du även spara dem som återanvändbara mallar. Mallarna i SharePoint  hjälper dig och dina redaktörer att skapa ändamålsenligt innehåll på ett enklare sätt.

När du väl skapat och sparat en mall i din SharePoint kan du också underhålla och uppdatera den efter behov.

Mallar för SharePoint-sidor och nyhetsartiklar

När du jobbar med en sida kan du välja att skapa den som en mall.

När du väljer alternativet så får du ge mallen/sidan ett namn och sedan sparas den i sajten mall-bibliotek.

När du väljer att skapa nytt ser du sedan egna mallar förutom de inbyggda SharePoint-mallarna att välj på.

Från sidan där du skara nytt innehåll kan du också nå mappen med mallar. Du kan också nå dem via att gå till webbplatsinnehåll och öppna biblioteket med Site Pages eller Webbplats-sidor. I biblioteket finns det då en mapp med sid-mallarna i. Om du vill ändra en befintlig mall är det där du öppnar, redigerar och sparar den.

Mallar inne på en SharePoint-sida

När du jobbar med en SharePoint-sida använder du dig av sektioner för layout och webbdelar för innehåll. Även här finns nu färdiga mallar att tillgå. Öppna sidan för redigering, öppna upp en sektion med plustecknet till vänster så kan du där förutom lay-outförslag se en tabb för mallar.

Här finns lite olika alternativ att välja på. Mallarna kan ge inspiration och spara dig lite tid när du bygger upp innehåll. För ovana användare kan de också vara ett bra stöd när man skapar innehåll.

Listor och mallar

Även när du skapar och arbetar med listor finns ett antal mallar att välja mellan och här kan man också ha egna mallar för sin organisation.

Det är också enkelt att transformera sina Excelblad till listor i SharePoint.

 

Vill du ha tips och hjälp om hur du och ditt företag kan arbeta med SharePoint så tveka inte att höra av dig till oss.

 

Publicerat av:

Anette Stjärnkvist Lönnberg

anette.lonnberg@anytrust.se +46(0) 702-580 770

Anette jobbar som konsult och rådgivare i den digitala arbetsplatsen. Anette jobbar med olika typer av uppdrag och kunder och trivs bäst när hon kan lösa kunders problem och utmaningar. På fritiden är det djur, musik och motorsport som är stora intressen.