Dela från Outlook till Teams

Hur cool och bra är inte denna uppdatering som nu finns tillgänglig i Outlook. Du kan direkt från ett mejl välja att dela dess innehåll till en kanal i Teams. Du väljer också om du vill skicka med eventuella bifogade filer.

Tänk alla mejl man får i kundprojekt etc, nu kan jag direkt addera in viktiga meddelanden och filer i den samarbetsytan jag har för mitt projekt. Ett dialogfönster öppnas, jag anger vilken kanal och kryssar i om bifogade filer ska med. Superenkel hantering.

 

Såhär ser det ut när det hamnar i Teams och kanalen man valt.

Den här funktionen kan bli ett bra sätt att få ihop kommunikationen och informationen i ett projekt. Det som kommer via mejl flyttar jag snabbt och säkert in på rätt ställe för samarbete och sammanhang. Och mitt team ser all projektrelaterad information på ett och samma ställe.

 

Mer om samarbete i M365 och Teams

Break out rooms- grupprum- i Teams

Teams din digitala mötes- och arbetsplats

 

Publicerat av:

Anette Stjärnkvist Lönnberg

anette.lonnberg@anytrust.se +46(0) 702-580 770

Anette jobbar som konsult och rådgivare i den digitala arbetsplatsen. Anette jobbar med olika typer av uppdrag och kunder och trivs bäst när hon kan lösa kunders problem och utmaningar. På fritiden är det djur, musik och motorsport som är stora intressen.

Vill du ha hjälp och komma igång med hur du och din verksamhet samarbetar kring kunder och projekt eller om du har frågor kring Outlook eller Teams så välkommen att höra av dig.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.