Microsoft-Teams-SharePoint

Fördelar med Powerplattformen från Microsoft

Idag finns det plattformar som möjliggör att frigöra kraft för affärsutveckling utan att tumma på säkerhet och effektivitet. Lågkodlösningar som ger lägre utvecklingskostnader då man inte behöver vara programmerare för att använda dem.  Microsofts Powerplattform är en av de plattformar som möjliggör att skapa appar utan att i så stor utsträckning programmera. I plattformen jobbar du  mer med att konfigurera lösningar i ett tydligt användargränssnitt.

Den så kallade Powerplattformen Microsoft består av  Power BI, Power Apps, Power Automate och Power Virtual Agents. Applikationerna är kraftfulla var för sig men de fungerar kanske som bäst  i någon form av kombination tillsammans. Powerplattformen gör det möjligt för dig att bygga skräddarsydda appar för dig och din verksamhet. Du behöver inte vara expertkodare för att använda och koda i plattformen utan du har mycket stöd och hjälp i den. Det finns också ett stort antal färdiga flöden och lösningar som du kan börja använda utan uppstartstid. 

Det som också är bra är att man kan integrera Powerplattformen Microsoft med andra Office 365- applikationer.

Genom att använda Power Automate i Power plattformen kan du ersätta manuella uppgifter med automatiserade arbetsflöden och frigöra tid för dina medarbetare. Säkerställ att uppgifter blir gjorda och låt dem triggas av olika händelser. Genom att automatisera uppgifter t ex i en Onboarding- eller Offboardingflöde säkerställer du också att uppgifter inte faller mellan stolarna eller helt enkelt glöms bort.

Använd också Power Automate för att få notifieringar kring viktiga dokument och avtal t ex för godkännandeflöden eller för påminnelser att det är dags att granska eller omförhandla ett avtal.

Med hjälp av Power BI kan du visualisera och presentera data och rapporter för din verksamhet. Rapporter som kan vara interaktiva och som går att koppla mot olika datakällor och system.

Det är några användningsområden och fördelar med Powerplattformen fån Microsoft. Vill du veta mer om hur just du och din organisation kan dra nytta av verktygslådan så tveka inta att höra av dig till oss på Smartsmiling, info@smartsmiling.se.

Läs också mer om Powerplattformen och dess fördelar här.

Publicerat av:

Anette Stjärnkvist Lönnberg

anette.lonnberg@anytrust.se +46(0) 702-580 770

Anette jobbar som konsult och rådgivare i den digitala arbetsplatsen. Anette jobbar med olika typer av uppdrag och kunder och trivs bäst när hon kan lösa kunders problem och utmaningar.