Från Klassisk till Modern i SharePoint

Det moderna gränssnittet i SharePoint Online bjuder på en trevlig användarupplevelse för både läsare som redaktörer. En modern upplevelse i SharePoint är utformad för att vara tilltalande, flexibel och mer optimerad än tidigare version i sk, klassisk SharePoint. Den moderna upplevelsen gör det enklare för dina användare att skapa vackra, dynamiska webbplatser med sidor som är responsiva och mobilanpassade.

Klassisk SharePoint-arkitektur skapas vanligtvis med hjälp av ett hierarkiskt system med webbplatssamlingar och underwebbplatser där du ärver navigering, behörigheter och webbplatsdesign.  I den moderna SharePoint-upplevelsen är varje webbplats en webbplatssamling och kan associeras med ett sk nav. Dina webbplatser  är en platt samling webbplatser som delar navigering, branding och andra element via den navwebbplats de är kopplade till. En struktur som är mer flexibel och anpassningsbar till  din organisations förändringar och behov.

Microsoft SharePoint Look Book

Från klassisk till Modern

Microsoft har bra information kring hur du kan gå till väga för att omvandla dina klassiska sidor i Sharepoint till Modern.


[Bild från Microsoft ]

Läs hur du kan kan gå till väga i denna guide

Från Classic till Modern -Microsoft

Det finns verktyg att användasom kan hjälpa dig att transformera från klassik till Modern Sharepoint Läs om PnP-ramverket här

Publicerat av:

Anette Stjärnkvist Lönnberg

anette.lonnberg@anytrust.se +46(0) 702-580 770

Anette jobbar som konsult och rådgivare i den digitala arbetsplatsen. Anette jobbar med olika typer av uppdrag och kunder och trivs bäst när hon kan lösa kunders problem och utmaningar.