Microsoft 365- din produktiva molntjänst

Med Microsoft 365 får du tillgång till de molntjänster du behöver för en säker, produktiv och användarvänlig digital arbetsplats. Från ett fokus på tjänster och funktioner rör sig nu den digitala arbetsplatsen mot att också uppmärksamma hur vi som medarbetare mår. Vi ska inte bara samverka och utföra våra arbeten, vi ska ju må bra i det nya också. Men en pandemi och med distansarbete är det lätt att arbetstid och ledig tid flyter ihop, att det känns som att arbetsplatsen  och hemmet är samma sak. Microsoft 365 lägger till verktyg och tjänster i sitt moln som kan göra det lättare för oss att få en sundare balans.

Molntjänster -olika målgrupper

Med Microsoft 365 får du appar, intelligenta molntjänster och säkerhet. Microsoft 365 tjänsterna finns utformade för:

Liva upp arbetet- Viva

Människor är inte enheter eller maskiner. Med Viva så hjälper oss Microsoft att få  en bättre, roligare och mer individanpassad medarbetarupplevelse på jobbet.  Den hjälper dig att -trots mycket distansarbete – ha möjlighet att skapa en sund, omhändertagande och välkomnande  jobbkultur som hjälper dina medarbetare och grupper att göra sitt bästa. Alla vill bidra och göra ett så bra jobb som möjligt, men ibland är det kanske svårt att hitta en bra arbetsform. I det nya normala gäller det att försöka att hitta och möta individerna på ett sätt som gör att de kan göra ett bra jobb. Utan att tappa bort sig själva och utan att glömma bort tid för vila och återhämtning. Microsoft 365 är en molntjänst som ger oss möjlighet att vara produktiva men som också vill hjälpa oss att hitta sunda arbetsformer och en modell där alla ska kunna trivas och må bra. Läs mer om Viva här

Din säkra digitala arbetsplats i molnet

Med Microsoft 365 och dess digitala verktyg kan du ta jobbet med dig. Oavsett om du är på ett kontor, ute och reser eller hemma  har du alltid tillgång till rätt information. Samtidigt som du kan samarbeta enkelt inom och utanför organisationen kan du skydda information t ex med hjälp av kryptering och multifaktorautentisering. Med olika regler och policys kan du se till att känsliga dokument som inte ska kunna skrivas ut eller mejlas inte heller kan det. Gör det lätt för dina medarbetare att göra rätt och gör det svårt att göra fel.  Du kan med fördel använda roller för att styra tillgång till information och applikationer. Identifiera roller och sätt upp vad man som medarbetare med den rollen behöver för sitt dagliga arbete. Tilldela medarbetarna den/de roller just hen behöver och låt det styra vad medarbetaren har tillgång till i form av accesser, konton och verktyg.

Att arbeta med roller är en genomtänkt strategi för hur du hanterar konton och accesser för dina medarbetare, som ofta kombineras i en automatiserad  process för on- och offboarding.

Här kan du läsa mer om att ha din digitala arbetsplats i Microsoft 365 molntjänster:
https://anytrust.se/samarabete-collaboration/digital-arbetsplatslosning-pa-office365-och-sharepoint/

https://anytrust.se/samarabete-collaboration/samarbete-i-microsoft-365/

Publicerat av:

Anette Stjärnkvist Lönnberg

anette.lonnberg@anytrust.se +46(0) 702-580 770

Anette jobbar som konsult och rådgivare i den digitala arbetsplatsen. Anette jobbar med olika typer av uppdrag och kunder och trivs bäst när hon kan lösa kunders problem och utmaningar.

Vill du veta hur du och ditt företag kan använda Microsoft 365 som en säker men också tillgänglig arbetsplats? Hör av dig

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.