Microsoft Copilot

De flesta av oss har väl ändå hört talas om Microsoft Copilot som med hjälp av AI kan ge oss stöd i vårt dagliga arbete.

Microsoft Copilot är ett  intelligent verktyg för produktivitet från Microsoft. Det fungerar tillsammans med populära Microsoft 365-appar som Word, Excel, PowerPoint, Outlook och Teams.  Copilot ger smart assistans i realtid och ger stöd för dig som användare att förbättra din kreativitet, produktivitet och färdighet. Du kan se Copilot som din smarta digitala assistent.

Med copilot får du ett nytt sätt att arbeta, läs artikel från Microsoft om det här.

Du måste som användare ha tilldelats licens för att kunna se och använda Copilot.  När du tilldelats en licens visas Copilot automatiskt för dig i dina M365-applikationer. I Word ser du t ex Copilot som en dialogruta i andra applikationer hittar du din digitala assistent i menyfliksområdet. I slutet av september kom även Copilot för Windows 11.

Vad är då skillnaden mellan Microsoft Copilot och ChatGPT? Bägge är AI-teknik och bägge är till för att hjälpa dig i ditt dagliga arbete.

ChatGPT fungerar som en chatbot och har utformats för att hålla en konversation med dig. När du ställer frågan används maskininlärningsalgoritmer för att förstå sammanhang och ge lämpliga svar.

Microsoft Copilot eller Microsoft 365 Copilot som den heter ansluter inte bara ChatGPT till 365. Utan den kombinerar även kraften hos stora språkmodeller (LLMs) med din data i Microsoft Graph och 365-apparna.

Stora språkmodeller (LLMs) är avancerade system för artificiell intelligens och designade maskininlärningsmodeller som tränas på en stor mängd textdata för att förstå och generera naturligt språk. De är baserade på tekniker för djupinlärning och utbildade på massiva datauppsättningar.

För att lära mer om hur du och din organisation kan komma igång med Microsoft Copilot, läs mer här

Här kan du läsa mer om Copilot och hur du kan få hjälp av AI i de olika Microsoft 365-apparna.
Microsoft Copilot help & learning

Publicerat av:

Anette Stjärnkvist Lönnberg

anette.lonnberg@anytrust.se +46(0) 702-580 770

Anette jobbar som konsult och rådgivare i den digitala arbetsplatsen. Anette jobbar med olika typer av uppdrag och kunder och trivs bäst när hon kan lösa kunders problem och utmaningar. På fritiden är det djur, musik och motorsport som är stora intressen.