Microsoft lanserar Viva

Som vi berättade i en tidigare artikel så Microsoft lanserade nyligen Viva.. Tanken bakom Viva är att sammanföra kommunikation, kunskap, lärande, resurser och insikter och göra det åtkomligt för alla genom Microsoft Teams och andra Microsoft 365-appar som människor använder varje dag.

Microsoft Viva består av fyra delar eller moduler:

  • Viva Connections — Nås från Teams.  Innehåller intern kommunikation och ger  tillgång till referensinformation i ett personligt flöde. Appen Connections föR Teams kommer snart  att finnas tillgänglig för desktop och senare i år för mobilen.
  • Viva Insights — Hjälper dig  att hitta balans och bra arbetsvanor. Personliga insikter, synliga endast för dig som medarbetare hjälper dig  att blockera tid för   regelbundna pauser, fokuserat arbete etc. Ledning kan se trender på team- och organisationsnivå och få rekommendationer för få bättre balans för medarbetarna.
  • Viva Learning — Lärande närmare dig och dina kollegor i det dagliga arbetet.
  • Viva Topics — Wiki-liknande kort som automatiskt organiserar innehåll och expertis i dina system och team i relaterade ämnen. Genom att klicka på ett kort öppnas en ämnessida med relaterade dokument, konversationer, videor och personer. Viva Topics är nu tillgängligt som ett tillägg till Microsoft 365 för företag. För att dra nytta fullt ut av Topics se till att migrera ditt innehåll till SharePoint eller använd Microsoft Graph för att koppla information.

Varför behöver vi Viva?

När vi nu arbetar i en allt mer digital arbetsmiljö har efterfrågan ökat på lösningar som stöder företagskulturen, lärande men också  medarbetarnas välbefinnande. Microsoft gör med Viva ett positivt framsteg när det gäller att sammanföra verktygen i M365. Genom Viva samlar man och tillgängliggör funktioner på ett smart och mer sammanhängande sätt.

Genom att använda  Viva Topics  kan du jobba med de ämnen som är viktiga för dig och din organisation och på så vis säkerställa att alla medarbetare har tillgång till samma information och kunskap. Genom olika roller i Viva Topics kan du ta tillvara på kunskaper och kunnande och ge möjlighet för de olika specialisterna och medarbetarna inom områdena bidra med och uppdatera informationen.

Här kan du lära mer om Microsoft Viva

Vivas lanseringssida hos Microsoft

Bloggpost av Jared Spataro (Microsoft)

Översikt Viva (Microsoft)

The People-Powered Workplace: Reimagine the Employee Experience -Microsoft

Kontakta oss för hjälp

Med Microsoft Viva kan du få en mer tillgänglig, inkluderande och engagerande arbetsplats för dig och dina kollegor. Vill du ha hjälp med de olika stegen för att kunna komma igång och nyttja Viva på ett bra sätt? Här av dig till oss så hjälper vi dig.

Publicerat av:

Anette Stjärnkvist Lönnberg

anette.lonnberg@anytrust.se +46(0) 702-580 770

Anette jobbar som konsult och rådgivare i den digitala arbetsplatsen. Anette jobbar med olika typer av uppdrag och kunder och trivs bäst när hon kan lösa kunders problem och utmaningar.

Vill du ha hjälp att förbereda dig och din organisation för Viva?

Hör av dig till oss så hjälper vi dig på den nivå du behöver hjälp.

*” anger obligatoriska fält

*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.