Microsoft Teams i din digitala arbetsplats

Det kommer ständigt nyheter i Microsofts applikationer och det händer fortsatt mycket i och kring Microsoft Teams.

Med ett ständigt flöde av nya eller uppdaterade funktioner kan det ibland vara svårt att hänga med. En bra funktion är att man nu kan sätta vikt på ett meddelande samt notifiera som brådskande när man skriver meddelanden i Teamskanaler. Med ett informations- och kommunikationsbrus där kan det ibland vara svårt att nå fram.

En annan bra funktion under utrullning är ”chatten med sig själv” i Teams. Ditt namn visas som standard högst upp i chattfönstret. Det blir som en egen notis- eller anslagstavla. Du kan använda det här utrymmet för att skicka meddelanden, filer med mera till dig själv i Teams.

Har du koll på att du direkt från en chatt kan välja att starta video eller telefonmöte? Smidigt för att snabbt samlas kring en fråga och få allas röster hörda. Du har ikonerna uppe till höger i fönstret.

Det finns en ikon uppe i den övre listen som du ser om du har inbjudna externa användare- gäster i ditt Teams. Det är ett bra sätt att ha snabbt koll på om så är fallet eller ej. Kan ju påverka vad man delar för information.

 

Om du klickar på ”dig själv” uppe i den blå listen i Teams får du farm en översikt över de Teams du är tillagd i med ditt konto.

Här kan du då enkelt växla mellan olika organisationers Teams där du är tillagd.

I dina teamsmöten kan du lägga till flikar/appar. det kan ju t ex vara så att du vill göra en enkät, dela en Jira board eller något annat. Stödet finns direkt från mötet.

Om du tittar längst ned i den vänstra grå fältet så finns det en hjälpknapp. Klicka på den så får du upp en vy där du kan läsa om Nyheter i Teams, ta del av olika utbildningar etc

Behöver du och din organisation styra upp hanteringen av hur Teams sätts upp och förvaltas? Där kan vi hjälpa dig med några olika typer av lösningar vi satt upp hos några av vår kunder. Har du frågor kring det eller andra Teams-frågor så hör gärna av dig till oss på Anytrust. info@anytrust.se

Några lästips:

Nyheter och lite fakta om Teams | Anytrust

https://anytrust.se/samarabete-collaboration/dela-fran-outlook-till-teams/

Teams som digital mötes- och arbetsplats| Smartsmiling (anytrust.se)

 

 

 

Publicerat av:

Anette Stjärnkvist Lönnberg

anette.lonnberg@anytrust.se +46(0) 702-580 770

Anette jobbar som konsult och rådgivare i den digitala arbetsplatsen. Anette jobbar med olika typer av uppdrag och kunder och trivs bäst när hon kan lösa kunders problem och utmaningar. På fritiden är det djur, musik och motorsport som är stora intressen.