Power to the People- Power Automate i Microsoft Teams

Man kan säga att Power Platformen består av de här fyra delarna:

Power Apps, Power BI, Power Automate och Power Virtual Agents.

Plattformen möjliggör byggandet av skräddarsydda appar för dig och din verksamhet och du kan göra det utan att skriva en massa kod.

  • Power BI. Hjälper dig att fatta välgrundade affärsbeslut genom att tillhandahålla datadrivna underlag.
  • Power Apps. Ger dog möjlighet att bygg anpassade appar för att lösa olika utmaningar.
  • Power Automate. Ger dig verktygen att  öka företagets produktivitet genom att automatisera processer.
  • Power Virtual Agents. Ett enkelt sätt att bygga chatbots och engagera kunder och anställda-ingen kodning krävs

Microsoft Power Platform är också mer än summan av sina 4 delar. Använd dem tillsammans – och anslut till Office 365, Dynamics 365, Azure och hundratals andra appar – för att bygga helhetslösningar för verksamheter och företag.

Nu kommer Microsoft med ytterligare möjligheter och funktioner för att jobba och automatisera uppgifter direkt från Teams.  Funktionerna som nu rullas ut med start i mitten av augusti relaterar till Roadmap ID 66407

De nya Power  Platform-funktionerna gör det lättare för dig och dina kollegor att skapa, distribuera och hantera viktiga affärsappar och chatbots direkt från Microsoft Teams. De prenumerationer som innehåller Power Apps och Power Automate utökas med Microsoft Dataflex som är ett inbyggt datacenter som stöder relations-, bild- och fildata för distribution av lösningar internt i Teams.

Microsoft presenterar det såhär:

  • Med Dataflex tillhandahåller Power Apps en integrerad appstudio som låter användare skapa och distribuera anpassade appar i Teams.
  • Slutanvändare kommer också att kunna bygga och distribuera anpassade chatbots i Teams med introduktionen av Power Virtual Agents.
  • Vi lägger också till Power Automate-funktioner, inklusive möjligheten att utlösa flöden direkt från Teams-meddelanden.
  • Den här nya Power Platform-funktionen för Teams ingår utan extra kostnad med dina Microsoft 365- och Office 365-licenser.
  • Befintliga Power Platform-funktioner som är tillgängliga för användning i Office 365 mer allmänt utanför Teams förblir oförändrade.

Med dessa uppdateringar flyttar Microsoft ut än mer funktionalitet och möjligheter till slutanvändarna. Att kunna åstadkomma så mycket med hjälp av inbyggda tillgängliga funktioner är fantastiskt och berikande för dina användare och din verksamhet. Ni kommer bort från att vara tvingade att lägga tid och resurser att utveckla funktioner med en alltmer välfylld verktygslåda i form av Microsoft Teams och alla appar.

Läs mer om Microsoft Dataflex, uppdateringarna och vad de innebär och är här i Microsofts egen blogg.

Vill du och dina kollegor ha hjälp att komma igång med de här nya funktionerna så hjälper vi på Smartsmiling er gärna med allt från rådgivning, utbildning och konfigurering.

 

 

Publicerat av:

Anette Stjärnkvist Lönnberg

anette.lonnberg@anytrust.se +46(0) 702-580 770

Anette jobbar som konsult och rådgivare i den digitala arbetsplatsen. Anette jobbar med olika typer av uppdrag och kunder och trivs bäst när hon kan lösa kunders problem och utmaningar.