Webinar i Microsoft Teams

Webinar-funktionen i Teams har du kanske hört talas om? Vad innebär det då att använda Teams för webinarer? Här gör vi en överblick med det viktigaste du behöver veta för att komma igång med att använda funktionen med Webinar i Microsoft Teams.


I grund och botten kan man säga att ett Webinar är som en förlängning eller utökning av ett möte eller en sk livehändelse i Teams.


När du väljer att skapa ett Webinar i Microsoft Teams ser du att det påminner mycket om hur det ser ut när du skapar ett  vanligt möte eller livehändelse. Men du har några tillägg/skillnader. Du anger t ex talare eller presentatörer -obligatoriska eller valfria. Du har också ett registreringsförfarande.

Du anger vilken typ av deltagare som  ska kunna registrera sig för att vara med på webinaret. Inom organisationen eller om det är öppet för alla att deltagare.

Det skapas en registreringssida för webinaret. Den sidan kan du anpassa på lite olika sätt. Du kan t ex lägga till en bild, presentera information om talaren och också lägga till frågor inför en registrering. Kopiera länken till webinaret så att du kan sprida den till din tänkta målgrupp.

Man anmäler sig på registreringssidan som ser ut som ovan i webbläsaren. När deltagaren registrerar sig får denne ett svarsmejl som också innehåller en knapp med länk till webinaret.
Supersmidigt!

Naturligtvis får du en översikt och en deltagarlista över de som anmält sig.

Publicerat av:

Anette Stjärnkvist Lönnberg

anette.lonnberg@anytrust.se +46(0) 702-580 770

Anette jobbar som konsult och rådgivare i den digitala arbetsplatsen. Anette jobbar med olika typer av uppdrag och kunder och trivs bäst när hon kan lösa kunders problem och utmaningar. På fritiden är det djur, musik och motorsport som är stora intressen.

Vill du komma igång med Teams och Microsoft 365?

Välkommen att höra av dig till oss på Smartsmiling,

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.