Dags att uppdatera Microsoft Stream

Har du koll på datumen kring gamla Microsoft Stream (Klassisk)?

Här är några hållpunkter:

  • From 15 augusti – då kan du inte längre ladda upp nya videos till ”gamla” Microsoft Stream.
  • 15 oktober då kan användare ej längre komma åt gamla Microsoft Stream(Admin kan förlänga denna tid med 4 månader).
  • 15 februari 2024 går gamla/klassiska Microsoft Stream helt i graven.

Ersättaren- Stream (på SharePoint) ger dig samma möjligheter du har/hade i klassiska Microsoft Stream men tillför även nya möjligheter. Börja använda ”nya” Microsoft Stream och ladda upp och spara dina videos i SharePoint, Teams eller Viva Engage (Yammer).

Ta vara på de videos du vill ha kvar från gamla Microsoft Stream och spara dem på nytt ställe (SharePoint) så att du och din organisation inte förlorar viktig media och information. Om du väljer att inte migrera ditt innehåll kommer det att tas bort när Microsoft Stream (klassisk) gått i graven.

Microsoft tillhandahåller ett migreringsverktyg som kan köras av er globala SharePoint administratör. Här är en bra sida där du kan lära mer kring övergången från Microsoft Stream (klassisk) till Microsoft Stream (på Sharepoint).

Glöm inte bort att utbilda och informera dina användare kring vad denna förändring innebär.

Har ni inbäddade länkar till videos i klassiska Stream kommer de automatiskt att omdirigeras till nya Stream, om du valt att migrera dem med verktyget vill säga.

Publicerat av:

Anette Stjärnkvist Lönnberg

anette.lonnberg@anytrust.se +46(0) 702-580 770

Anette jobbar som konsult och rådgivare i den digitala arbetsplatsen. Anette jobbar med olika typer av uppdrag och kunder och trivs bäst när hon kan lösa kunders problem och utmaningar. På fritiden är det djur, musik och motorsport som är stora intressen.